Aleph Bokförlag

H.P. Lovecraft

Kadath_coverSÖKANDET EFTER
DET DRÖMDA KADATH
Av Howard Phillips Lovecraft
Illustrerad och presenterad av Jens Heimdahl


När Randolph Carter i sina drömmar förvägras tillträde till en underbar och sällsam stad blir han besatt av tanken på att återkräva sin vision. Beslutsamt trotsar han de tabun som avhåller människorna från att söka drömmarnas jordiska gudar, i deras fäste på det okända berget Kadath.

Genom att träda ner för den djupare sömnens trappa kommer Carter till drömvärlden, kanske den värld som formats av summan av alla drömmar, och här tar en dramatisk odyssé sin början. Ty det är inte alla som vill hjälpa Carter i sökandet. Och vem kan ana den hånande och gäckande Nyarlathoteps avsikt — de vansinniga och viljelösa gudarnas budbärare, som ständigt och obevekligt följer Carter i spåren.

Howard Phillips Lovecraft (1890-1937) har blivit en av skräcklitteraturens mest mytomspunna gestalter, och hans kulturella inflytande över såväl litteratur som film, och på senare år även rollspel och dataspel, har med tiden blivit mycket stort. Sökandet efter det drömda Kadath hör till hans märkligaste verk och är den sista av hans tre romaner som översatts till svenska.

Något av en konstbok, gediget illustrerad av Jens Heimdahl, som också presenterar författaren och analyserar berättelsen.

Detta nytryck är identiskt med första upplagan, förutom att två interfolierade färgbilder i inlagan har tagits bort.

126 sid. i storformat. Medelstor text.
ISBN 978-91-97453-73-8

PAPERBACK 168 kr och HARDBACK 247 kr från förlaget (limbunden rygg). Swisha till 0702249385 eller använd Alephs bankgiro 151-6178. Glöm inte adress! Och ange mail för bekräftelse & leveransinfo.

I BOKHANDELN 190–240 kr (paperback).
Amazon TysklandEnglandUSABokus / Adlibris / CDON.com / BTJ Organisation /
AkademibokhandelnGinza.se

Annons