Aleph Bokförlag

Mannen som lekte med verkligheten

mathlein_mannen_cvrMANNEN SOM LEKTE MED VERKLIGHETEN:
EN ABSURD THRILLER
AV ANDERS MATHLEIN
EJ LÄNGRE TILL FÖRSÄLJNING


”Jag trodde att botten var nådd, att härvan av villospår och fantasifoster inte kunde bli mer tilltrasslad. Det var en missbedömning. Detta var bara ouvertyren till den mardrömslika dårhusopera som väntade…”

Vi har mött åtskilliga skarpsinniga men trötta och problemtyngda poliser i böckernas värld. Topsy Kemmler, däremot, är ett vandrande haveri.

Avskedad från polisen hankar han sig fram som privatdetektiv i ett feberhett Sommarstockholm, där han för egen vinnings skull håller liv i ett idiotiskt fall. Samtidigt ute i landet härjar en seriemördande miljöterrorist. På de mest osannolika sätt kommer Topsy något viktigt på spåren. Något som bara kan lösas genom att placera ”verkligheten” inom citattecken.

Denna fullkalibriga skröna är både en dråplig deckarparodi och en samtidssatir.

Anders Mathlein (född 1956) är journalist, författare, tecknare och humorist, som också har medverkat i tv och radio. Han är känd för sina thrillerromaner, resereportage, satiriska självhjälpsböcker, serien ”Besserwisser” och bidrag till Sveriges Radios program Kalla kårar — Skräck i sommarnatt.

255 sid. Liten text.
ISBN 978-91-87619-17-5

BOKEN ÄR UR TRYCK, men kan eventuellt hittas antikvariskt.

UR RECENSIONER
”I deckarparodin och samtidssatiren ‘Mannen som lekte med verkligheten’ möter vi den avskedade polisen Topsy Kemmler som nu hankar sig fram som privatdetektiv och dras in i allehanda märkliga fall. ‘Mannen som lekte med verkligheten’ är både en parodi och en kärleksfull pastisch på de klassiska hårdkokta deckarna inom noir-genren (till exempel Raymond Chandler och Dashiell Hammet). Men boken är också en vass termometer in i samtiden och skriven med en underhållande frustande nerv, stilkänsla och sinne för dråplig och absurdistisk humor.” — Henric Ahlgren i BTJ-häftet nr 6, 2020

Annons