Aleph Bokförlag

Mannen som lekte med verkligheten

mathlein_mannen_cvrMANNEN SOM LEKTE MED VERKLIGHETEN:
EN ABSURD THRILLER
AV ANDERS MATHLEIN
Läsprov för nedladdning
Utkommer i slutet av juni!
Uppskjuten till senare i år


”Jag trodde att botten var nådd, att härvan av villospår och fantasifoster inte kunde bli mer tilltrasslad. Det var en missbedömning. Detta var bara ouvertyren till den mardrömslika dårhusopera som väntade…”

Vi har mött åtskilliga skarpsinniga men trötta och problemtyngda poliser i böckernas värld. Topsy Kemmler, däremot, är ett vandrande haveri.

Avskedad från polisen hankar han sig fram som privatdetektiv i ett feberhett Sommarstockholm, där han för egen vinnings skull håller liv i ett idiotiskt fall. Samtidigt ute i landet härjar en seriemördande miljöterrorist. På de mest osannolika sätt kommer Topsy något viktigt på spåren. Något som bara kan lösas genom att placera ”verkligheten” inom citattecken.

Denna fullkalibriga skröna är både en dråplig deckarparodi och en samtidssatir.

Anders Mathlein (född 1956) är journalist, författare, tecknare och humorist, som också har medverkat i tv och radio. Han är känd för sina thrillerromaner, resereportage, satiriska självhjälpsböcker, serien ”Besserwisser” och bidrag till Sveriges Radios program Kalla kårar — Skräck i sommarnatt.

255 sid. Liten text.
ISBN 978-91-87619-17-5

UTKOMMER UNDER 2019

I BOKHANDELN 192–220 kr (paperback, limbunden rygg om inget annat anges)
Amazon Tyskland–England–USA / Bokus / Adlibris Privat–Bibliotek / CDON.com / BTJ Organisation / Akademibokhandeln.se / Ginza.se

UR RECENSIONER
Läggs ut efterhand