Aleph Bokförlag

Necronomicon i Sverige

necro_i_sv_cvrNECRONOMICON I SVERIGE
Av Rickard Berghorn, H.P. Lovecraft
& Ralph Adams Cram

Läsprov för nedladdning


Necronomicon — de döda namnens bok. En antik, vansinnesbringande bok som avslöjar universums verkliga beskaffenhet och vilka väsen som egentligen härskar över naturlagarna och de kosmiska krafterna. Dessa väsen är gudar i egen rätt, men kyligt föraktfulla emot oss obetydliga människovarelser.

Den amerikanske författaren H.P. Lovecraft (1890-1937) skrev noveller och romaner med utgångspunkt i denna gåtfulla bok, samt en kort historieskrivning där vi i stora drag får veta dess väg från 700-talets Damaskus över grekiska och latinska översättningar som under medeltiden spreds över Europa, fram till modern tid.

Med Necronomicon i Sverige fylls ett betydande hål i Lovecrafts historik. Fler gånger än någon kunnat ana skymtar boken i den svenska historien, ofta med katastrofala följder för de berörda människorna. Historieskrivningen publicerades av Aleph Bokförlag år 2002, men på grund av alla nya och viktiga upptäckter som gjorts sedan dess, presenteras den här i en utökad version, som första delen i Alephs nya bokserie Necronomicon i Norden.

INNEHÅLL — H.P. Lovecraft: Necronomicons historia — Rickard Berghorn: Necronomicon i Sverige — Ralph Adams Cram: Den döda dalen

54 sid. Illustrerad.
ISBN 978-91-87619-19-9

PAPERBACK 118 kr och HARDBACK 179 kr från förlaget (limbunden rygg). Swisha till 0702249385 eller använd Alephs bankgiro 151-6178. Glöm inte adress! Och ange mail för bekräftelse & leveransinfo. HandelsbankenSwedbankNordeaSEB

I BOKHANDELN 129–189 kr (paperback, limbunden rygg)
Amazon TysklandEnglandUSABokus / Adlibris PrivatBibliotek / CDON.com / BTJ Bibliotek / Akademibokhandeln.se / Ginza.se

UR RECENSIONER
”Underhållande läsning” enligt Johan Kennebjörk i BTJ-häftet nr 8, 2020:
”Rickard Berghorns lekfulla, fiktiva essä om Necronomicons historia i Sverige som upptar lejonparten […] I anekdotisk form berättar Berghorn om personer i Sverige som haft samröre med Necronomicon och konsekvenserna det fått: från Swedenborgs intresse för mysticism och Strindbergs infernokris till det problemförföljda tunnelbygget genom Hallandsåsen.”

Annons