Aleph Bokförlag

Två fantasistycken

tva_fantasistycken_cvrTVÅ FANTASISTYCKEN :
LILLE ZACHRIS, KALLAD CINOBER & FALU GRUVA

Av E.T.A. Hoffmann

Läsprov
för nedladdning


Berättat av fantasins och sällsamheternas mästare:

I kortromanen Lille Zachris, kallad Cinober är feerna, trollkarlarna och magin bannlysta ur furst Paphnutius rike för att inte störa det viktiga upplysningsarbetet. Men somliga dröjer kvar under antagna identiteter och kommer behändigt till nytta när den förnäme studenten Cinober anländer till universitetsstaden. Han skapar oreda, förtvivlan och brustna hjärtan genom att ständigt få äran för saker som folk i hans omgivning gjort. Och bara några få personer kan se vad han egentligen är: inte en nobel och vacker ädling, utan en förtrollad dvärg utan vett och hyfs.

I Falu gruva slits den unge gruvdrängen Elis Fröbom mellan sin världsliga fästmö och underjordens drottning, som vill locka honom till sitt vackra men kalla rike av skimrande metaller och ädelstenar.

E.T.A. Hoffmann (1776-1822) är en av tyska språkets främsta klassiker, en febrig drömmare med ohämmad fantasi och uppfinningsrikedom. Hoffmann presenteras här tillsammans med en uppsats om hans starka påverkan på Ingmar Bergman, skriven av den spansk-engelska litteraturvetaren Tatiana Fajardo.

1 kortroman och 1 novell, samt författarpresentation och uppsats — Rickard Berghorn (Förord) — Hoffmann (Lille Zachris, kallad Cinober) — Hoffmann (Falu gruva) — Tatiana Fajardo (E.T.A. Hoffmann och Ingmar Bergman)

139 kr inkl. moms & leverans i hela Norden
138 sid. Liten text.
Mjukt, laminerat omslag.
ISBN 978-91-87619-02-1

btn_cart_lg

169–229 kr i din bokaffär eller hos
Bokus / Adlibris Privat–Bibliotek / CDON.com
/ BTJ Organisation / Akademibokhandeln.se / Ginza.se

 

UR RECENSIONER
[Läggs ut efterhand]

Annonser